Toukokuu on saatu aluilleen, vaikka vappumunkit jäivät tänä vuonna paistamatta. Simaa sentään tein jokusen litran. Ei tämä kovin helteinen kuukauden alku ole ollut: välillä tuulee kylmästi, ja tänä aamuna lähdin töihin räntäsateessa. Savolaisittain sanottuna ajelin tiskirättien seassa, sillä aika kookkaita rötkäleitä tipahteli taivaalta.

Koira ulkoiluttaa minua kiltisti, niin kuin tarkoitus onkin. Aamulla kello kuusi ei tulisi yksin lähdettyä tihkusateeseen, vaikka hapekasta ilmaa onkin ihana hengittää. Viime viikolla koira löysi tien laidalta palasen, joka näytti ihan sappisaippualta, mutta taustapuolen tarrasta se paljastui rabies-rokotteeksi. OLen ajatellut, että Pojulle voisi perustaa ihan imankin blogin, mutta saa nyt nähdä, onko moiselle aikaa.

Katolta pudonneita lumikasoja eivät sateet ole vielä kokonaan kukistaneet, mutta muuten pihamaa on paljas. Haravointia en ole edes aloittanut, vaikka sitä työtä riittää, koska syksyn haravoinnit jäivät väliin. Samettikukan taimet pitäisi koulia ja muitakin kasveja olisi aika kylvää purnukoihin. Muutaman orvokin ostin Tokmannista pihalle ruukkuihin. Pääsiäiseksi ostetut ruukkunarsissit ovat olleet koko ajan kuistilla ilman kastelua, ja ne kukkivat yhä nätisti eivätkä ole yhtään venähtäneet. Taitaa tosiaan olla niin, että sipulikasveja on turha kastella liikaa, jos haluaa säilyttää kukkavarret matalina. Minskulta opin joulun aikaan, ettei amaryllistäkään kannata kukinta-aikana kastella vaan sen voi antaa pärjätä sipulin ravinteilla.

Lähdenpä tästä pienelle iltalenkille koiran kanssa. Tuohon se tuli viereen tökkimään minua kuonollaan, että eikös jo mennä!