Teimme kesälomamatkan niinkin kauas kuin Helsinkiin. Kaupungilla nähdyistä ihmisistä ja kuulluista kielistä päätellen olisi voinut luulla olevansa jossain kauempanakin. Keskieurooppalaisia ja japanilaisia turisteja oli valtavasti; tämän voi päätellä kieten ja ulkonäön perusteella, mutta paljon oli heitäkin, joiden kotimaata ei osannut päätellä.

Pitkästä aikaa yövyimme ihan kaupungin keskustassa. Hotelli oli viihtyisä ja netin kautta varattuna edullisempi kuin kauempana sijaitseva Park-hotelli, johon saan ammattijärjestön alennuksen. Äänieristys oli todella hyvä, sillä kadulta ei kuulunut mitään, jos ikkunat olivat kiinni.

Torstai-iltana kiertelimme kaupungilla ja teimme joitakin vähäisiä ostoksia. Perjantaiaamuna satoi reippaasti, joten muutimme suunnitelmia ja lähdimme pitämään sadetta Ikeaan. Sieltä tuli mukana yhtä ja toista etukäteen suunniteltua ja muutama edullinen heräteostos. Ikeassa käynti kuului etukäteissuunnittelussa juttuihin, jotka toteutetaan, jos aikaa jää.

Iltapäivällä sää selkeni, joten suuntasimme lepotauon jälkeen Korkeasaareen. Pilvipoutainen sää oli saanut kissaeläimetkin liikkeelle, ja näimme ne paremmin kuin koskaan.

Yksi tiikereistä poseerasi ihan aidan vieressä:

1809929.jpg

Ja lumileopardi se vasta linssilude olikin:

1809918.jpg

Väkeä oli illalla hyvin vähän liikkeellä, joten riikinkukot olivat päättäneet pistäytä virvokkeelle ravintola Pukin kuistille:

1809924.jpg

Palasimme mantereelle toiseksi viimeisellä lautalla, ja hotellille käveltyämme askelmittarini näytti päivän saldoksi liki 16 000 askelta, joten lepo maistui.

Lauantaina kävin Suuri kuu -kirjakaupassa hyödyntämässä kirjakerhon bonusrahat ja tekemässä muutamia muita hankintoja. Lapsukaiselle ostin tuliaiseksi Herra Hakkarainen -pehmon, hän kun on niin innokas etsimään tätä unissa kävelijää kaikista Kunnaksen kirjoista.

Sitten suuntasimme Luonnontieteelliseen museoon, jonne pääsyä Kuopus odotti hartaasti. Siellä vierähti toinenkin tovi, ja näimme muutakin mielenkiintoista kuin Lorenz Backmanin. Kuopusta kiinnostivat erityisesti dinosaurusten luurangot:

1809953.jpg

Näitä on turvallista katsella täytettyinä versioina lasin takaa:

1809935.jpg

1809941.jpg

Karhun olen nähnyt luonnossakin, itse asiassa monta kerralla, mutta onneksi turvallisesti auton vierestä laajan pellon toisella reunalla. Sekä susia että karhuja liikkuu joskus kyllä ihan tässä vajaan kilometrin säteellä kotoa vaikka asumme taajamassa.

Nämä ovat huomattavasti pienempiä, mutta eivät kohtaamiset näidenkään kanssa mitenkään toivottuja ole. Suurten mallinnoksien vieressä pienet rasiat, joissa sokeritoukka ja rohmukuoriainen oikeassa koossa:

1809968.jpg

Seuraava kohde oli lähellä edellistä oleva Kansallismuseo. siellä olisi voinut historian ihmeitä tutkia vaikka muutaman päivän, mutta tyydyimme muutamaan tuntiin. Tyttären piti välillä istua levähtämään, sillä kävely kovilla kaduilla ja lattioilla kävi niin jalkoihin kuin selkäänkin. Pikkuhiljaa varmaan liitosten löystyminenkin alkaa vaikeuttaa kävelyä.

Vielä iltapäivän päätteeksi ehdimme kahvitellla, ajella raitsikalla, mitä Kuopus ei ollut aiemmin tehnyt, ja käydä syömässä, ennen kuin suuntasimme Itä-Suomeen. Minun piti käydä Käsityökeskus Priimassa, Vihreässä Vyyhdissä ja Astialiisassa, mutta en ehtinyt, sillä nämä sulkivat ovensa jo aiemmin iltapäivällä. Ehkä sitten joskus ensi kerralla.

Kotimatkalla sentään pääsin hiplaamaan lankoja Novitan tehtaanmyymälässä Korialla, ja tulihan sieltä muutama kerä ostettuakin... Ostin myös pussillisen kakkoslaadun halpaa valkoista Nallea, jota aion käyttää koekanina koolauksessa ja ehkä muussakin värjäyksessä.

Illalla yhdeksän jälkeen kotiuduimme, ja olipa taas mukava nukkua omassa sängyssä! Puolison loma loppuu tänään, eli huomenna alkaa taas työ; Kuopus lomailee vielä huomisen, sillä koulu alkaa vasta tiistaina. Mihin se kesä oikein meni?