Asiakaspalvelua tämäkin<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Joskus saa vilpittömiin kysymyksiinsä erikoisia vastauksia. Tässä yksi esimerkki. Tilasin kahdesta nettikaupasta askartelutarvikkeita. A-kaupan toimitusehdoissa sanottiin, että toimitusmaksu on 2€, jos lähetys tulee kirjeenä, on alle 3 cm paksu ja painaa alle 500 g. Kun hyväksyin tilauksen, hyväksyin samalla postituskulut 6,50€, vaikka ihmettelin vähän, että tilaukseni olisi niin painava/paksu.  Lähetys tuli aikanaan perille: kirje, joka painoi 122g ja oli reilusti alle 3 cm paksuudeltaan. Lähetin sähköpostia ja kysyin, miten toimitusmaksu oli ollut niin kallis, vaikka toimitusehtojen mukaan kulut olisivat olleet 2€.

Samana päivänä nettikaupasta soitettiin minulle. Sain selitykseksi, että koska olin tilannut kevyitä ja litteitä tuotteita paljon, heidän tietokoneohjelmansa oli tulkinnut lähetyksen niin paksuksi tai painavaksi, että kulut olivat paketin mukaan. Ihmettelin, ettei asiaa ollut toimitusehdoissa siten selitetty, johon melko tylyn kuuloinen asiakaspalvelija totesi, että vastaisuudessa lähetykset voitaisiin kyllä lähettää minulta koosta ja painosta riippumatta pakettina, niin että postimaksu olisi oikein. Hän myös puolustautui sanomalla, että olin hyväksyessäni tilauksen hyväksynyt myös ko. postimaksun. Niin olin hyväksynyt, enkä missään vaiheessa pyytänyt rahoja takaisin, halusin vain tietää, miksi maksu ei ollut toimitusehtojen mukainen. Tilatessani  ja tilausta hyväksyessäni en voinut tietää, paljonko tilaus painaa tai miten paksu se on.

Hieman minua harmitti soittajan hyökkäävä töykeys, mutta tuskin tilaukseni jäi viimeiseksi; tuotteet olivat sitä mitä odotin, ja muutama jopa ylitti odotukseni. Sain kuitenkin selville syyn korkeaan postimaksuun, joten jatkossa tiedän, että voin tilata vaikka pari tarra-arkkia pelkäämättä, että maksan postimaksua ylettömästi.

Mainittakoon vielä, että kaupasta B tuli 155 g paperitavaraa alle 2 eurolla…

Uni Siskostani

Siskoni kuoli noin 16,5 vuotta sitten. Pitkästä aikaa viime yönä näin hänestä unta: Sukua oli koolla jostain syystä paljon, ja hän tuli paikalle sairaalasta. Hän kertoi, että nyt hän oli saanut ”puhtaat paperit” eli syöpäsoluja ei enää ole. Hän hämmästytti meitä kertomalla, että lääkärit olivat todenneet toisen syövän nujertaneen aiemmin todetun ja parantumattomaksi määritellyn. Minä siinä unessa ajattelin, että Jumala oli antanut tämän poikkeuksellisen ihmeparantumisen tapahtua. Yritin sitoa Siskon lyhyehköä tukkaa poninhännälle, joka piti leikata pois, koska hänen hiuksensa olivat hoitojen takia menneet huonoksi. Sitten uneen tuli Siskon tytär, joka hymyili onnellisena. Sanoin hänelle, että nyt sinulla on vihdoinkin äiti, jota olet aina toivonut ja jolle sinulla nyt olisi todella paljon kertomista vuosien jälkeen. Samalla ajattelin, miten paljon oli tapahtunut sen jälkeen, kun Sisko sairastunut  ja joutunut pois meidän kaikkien luotamme. Jossain vaiheessa ihailin myös sitä, mitä kaunis ja nuoren näköinen hän oli; ihan kuin hääkuvassaan aikoinaan.

Tämä uni oli sävyltään valoisa, mitä kaikki häneen liittyvät unet eivät todellakaan ole olleet. Olihan jo hänen raju sairastumisensa ja menehtymisensä 2, 5 kuukauden jälkeen sairauden toteamisesta rankka ja ahdistava kokemus meille kaikille hänen puolisonsa ja  neljän lapsensa kanssa matkaa kulkeneille.

Ehkä tähän uneen vaikutti sekin, että viikonloppuna sain kuulla yhden serkuistani kuolleen. Juuri eilen Puolison kanssa pohdimme tulevia hautajaisia ja sitä, kuka pääsee Äidin kanssa hautajaisiin. Äiti on serkkupoikani täti ja ainoana sisarussarjastaan elossa. Äiti osaa suhtautua kuolemaan rauhallisesti. Ei hän huokaile kaihoten omaa kuolemaansa, mutta ei myöskään karttele ajatusta lähestyvästä kuolemasta. Hän on tyytyväinen elämäänsä, vaikka vaivoja on muitakin vaikean näkövamman lisäksi, mutta samalla hän on valmis lähtemään, kun kutsu tulee. Äiti on ollut pitämässä kädestä kuolevaa anoppiaan, puolisoaan ja tytärtään. Toivon, että joku pitää Äitiä kädestä, kun hänen aikansa milloin täyttyy.

Flammentanz kukkii

Puukatoksemme seinustalla kukkii kaksi vuotta sitten äitienpäivänä saamani köynnösruusu Flammentanz. Tässä sen suuria kukkia tämänpäiväisen ilta-auringon valossa. Pitkästä aikaa oli kokonaan sateeton päivä!

1761221.jpg