Lauantai-iltana menimme mummolaan poimiaksemme puolukoita sunnuntaina. Kuopus päätti sienestää, koska ympäristötiedossa on juuri opiskeltu sieniä. Puolukkasaalis oli aika surkea. Karpaloita löytyi 22 kappaletta. Karpalosuolle piipahdimme ennen muuta siksi, että Kuopus näkisi, miten ja missä karpaloita kasvaa. Kuopuksen sienisaalis oli mukava: jos ei määrältään mahtava, niin laadultaan ensiluokkainen. Muutama karvarousku ja haaparousku pääsivät kotiin ryöpättäväksi ja sitten se paras: reilu pannullinen suppilovahveroita ja jokunen kantarelli!

Käsityöosiossa on tullut esiteltyä aloituksia huomattavasti useammin kuin valmiita töitä. Viime viikolla aloitin sukat, koska Tytär sellaisia pyysi. Sukat valmistuivat viikonloppuna ja jäivät naapuripitäjään Tyttärelle mummolasta palatessamme. Lanka on Novitan Polkkaa ja malli konstailematon perussukka. Minusta nämä ovat selvät puolukkasukat, koska puolukkareissulla niitä neuloin ja puolukat ovat sukkien saajan suurta herkkua.

1910403.jpg

Pienimmät pelargoniat ovat jo muuttaneet pihalta sisälle talvehtimaan. Olen positiivisesti yllättynyt siemenistä kasvatettujen yksilöiden onnistumisesta. Saa nähdä, kuinka moni näistä on keväällä hengissä!

1910409.jpg

Soneran nettiyhteydet temppuilivat tänään valtakunnallisesti. Meillä yhteys aukeni vasta illalla. Tästä opin sen, ettei mitään kannata jättää viime hetkeen. Ei ainakaan mitään netin toiminnasta riippuvaa. Aikeenani oli osallistua yhteen lorukilpaan, mutta aikeeksi jäi. Pitää siis keksiä loruille muuta käyttöä!