Meri saartaa yksinäisen saaren. Näyttää tulevan myrsky. Aallot syöksyvät rannalle ja vievät maata mukanaan. Hyökyaalto pyyhkäisee saaren yli ja muovaa joen saaren halki. Onneksi saari on aivan autio. Tsunami syöksyy ja saari katoaa pala palalta.

Raportti jostain eteläisiltä merialueilta? Ei, vaan Kuopus syömässä aamupuuroa. Kaurapuuro muovautuu selostuksen kuluessa ja mustikkameri velloo saaren ympärillä. Onneksi selostuksessa on sen verran taukoja, että suuta ehtii käyttää vähän syömiseenkin.

-Syö nyt, ettei tule kiire!

Tarjolla on muutama mansikka; ostettiin pieni rasiallinen kakkua varten, mutta päädyttiin toisenlaiseen koristeluun. Otsa rypistyy ja katse tarentuu mansikan pintaan.

-Tässä on tosi paljon siemeniä. Jos nää kaikki laitettais kasvamaan, tulis tosi monta tainta.  Mitenkähän monta siementä yhdessä mansikassa on?

-Syö nyt reippaasti ja juo se maito, ettet myöhästy koulusta!

-Kiitos, syöty on. Missä miun sukat on?

-Siinä samassa muitten vaatteiden kanssa.

-Ei tässä näy sukkia. tässä on vaan kalsarit ja housut ja paita ... ai niin onhan tässä sukat.

Yksi sukka jalkaan. Toisen sukan lennokasta pyörittelyä kädessä ja selostusta siitä, miten Satumaan Japanissa kasvatetaan mansikoita siemenistä.

-Pue nyt, alkaa olla jo kiire!

-Missä lippis? Ei, mie laitankin pipon, kun siellä on niin kylmä. miks nyt on näin kylmä, vaikka vappuna jo oli niin lämmin? Onko kasvihuoneilmiö loppunu?

- No meehän jo!

-Joo, heippa!

-Kannattaisko ottaa reppu mukaan?

-Ai niin! Miks tää on näin täynnä?

- No siellä on se pehmolelu, mikä tänään piti viedä. Ja sie halusit sen ison.

-Joo. Se on paras. Mennäänkö taas kesällä Ikeaan?

- Jo nyt ensin huolehtisit kouluun menemisestä, ettet myöhästy.

-Heippa!

-Heippa!

Aurinko paistaa, mutta on kylmä, ei montakaan astetta plussan puolella. Sinne se pieni Yrjänä kiitää lohikäärme repussaan. Kumma, ettei hän ole myöhästynyt kuin kerran. Vapun jälkeisenä perjantaina unohdimme molemmat, että koulu alkoi normaalista poiketen tunnin aikaisemmin!