Tänään olen poistanut ikkunoiltani muutaman rupsahtaneen kukan. Ulos saivat lähteä verenpisara, joka ei kotiutunut sisätiloihin, mädäntynyt/näivettynyt jukkapalmun alku, kuivunut juoru ja hiipunut joulukaktus. Lisäksi kituisasta ja huonosta hoidosta kärsinyt liisankukka menetti oksanrankeloidensa leikkauksessa noin 3/4 itsestään ja on nyt elvytyshoidossa. Lupasin lopuille kukille, että hoidan heitä paremmin jatkossa.

Tyttären aloittamat ja minun loppuun neulomani sukat seiskaveikan Polkka-langasta ovat tässä:

2047973.jpg

Ensimmäistä kertaa neuloin pätkävärjätystä langasta sukat niin, ettei raitoja ole satutettu kohdalleen. Näyttävät vähän hassuilta: palaan siis vanhaan tapaani ja aloitan sukat jatkosssa samasta raitakohdasta.

Isänpäiväksi leivoin Kuopuksen kanssa täytekakkupohjan. Täytämme kakun vasta aamulla, kun pohja on kunnolla jäähtynyt. Paistaminen meni vähän myöhäiseksi, koska lämmitin leivinuunin vasta illan suussa enkä voinut laittaa vuokaa sinne kovin aikaisin. Kiinteää lämpömittaria ei uunissamme ole; nykyään ei edes sitä irtomallia, koska unohdin sen kerran uuniin ja niinpä se kohtasi loppunsa palavien halkojen seurassa. Käsikopelolla vain pitää tunnustella, milloin mahtaa olla sopiva lämpö paistoksille.