Yritin jo eilen päivittää blogiani, mutta Vuodatus ei päästänyt lainkaan kirjautumaan. Ehti jo paras retkitunnelma mennä ohi, muuta muutama sananen aiheesta sentään: Eilen olimme nuotioretkellä laavulla lohijoen rannalla. Paistoimme makkaraa ja keitimme pannukahvia. Sää oli mukavan poutainen, joskin sen verran viileä, että oli syytä sonnustautua useampaan vaatekerrokseen. Pitäisi lähteä useamminkin pienille retkille luontoon, mutta sitä vain jää niin helposti kotinurkkiin pyörimään.Retkellä meitä oli kuusi: Minsku, Esikko, Lapsukainen, minä, Kuopus ja nti Parson. Puoliso sen sijaan retkeili Tyttären pihalla ulkovaloasennuksia tekemässä.

Pyhäinpäivän iltana sytyttelin Kuopuksen kanssa pihan lyhtyihin kynttilöitä.  Koska olimme kotona, ei meillä ollut mahdollisuutta viedä kynttilöitä läheistemme, kuten isän, siskon, apen tai isovanhempien haudoille. Ajattelin, että kuistin ja terassin kynttilät paloivat myös rakkaittemme muistoksi.

Tänään istutin Lapsukaisen avustuksella viimeiset kukkasipulit pihalle. Oli oikein raikas ja selkeä sää ja viihdyimme ulkona sen verran pitkään, että nyt pikkuapulaiselle maistuu hyvin uni. Edes koulusta kotiutuneen Kuopuksen ovikellon soitto ei nukkujaa herättänyt. Miten mukavia ovatkaan tällaiset kuivat ja kirkkaat päivät sateisten ja harmaiden jälkeen!

Loppuun kuva eilisen retken kahvinkeitosta:

2033700.jpg