22. luukun kuva

2167246.jpg

Tyttären Armas haki eilen joulukuusen rannaltaan, jossa puu todennäköisesti olisi ensi vuonna jäänyt ruoppauksen myötä työkoneen jalkoihin. Kuusi oli muuten tuuhea ja kaunis, mutta latva oli turhan huipelo. Kuuseen jäi mittaa sopivasti, kun laiha latva poistettiin. Kuopus sai tuoda latvan kotiin omaan huoneeseensa joulupuuksi, mutta kotona päädyttiinkin laittamaan kuusi tuulikaappiin. Tänä aamuna Kuopuksella oli jo kiire koristelemaan kuustaan.

Nyytti oli tänään ensivisiitillä meillä. Tytär ja Armaansa kävivät ostoksilla, ja Nyytti jäi mummin ja pikkuenon hoitoon. Hyvin pärjäsimme, sillä äiti oli lypsänyt evästä pulloon. 

Lapsukainenkin kävi vanhempineen tänään, ja sain Lapsukaisen valitseman joulukukan. Kukka on soma joulukaktus, jota sitten yhdessä Lapsukaisen kanssa voimme hoitaa talvella sisällä ja kesällä ulkona, niin että se kenties ensi jouluna taas kukkii iloksemme! 

Enää on varsinaisesti yksi päivä jouluvalmisteluihin. Marttojen usein toistellun ohjeen mukaan kaapit kannattaa siivota jouluksi vain, mikäli aikoo viettää joulun kaapissa. Meillä ainoa täysin siisti paikka on keittiön kulmakaappi, jonka siivosin myöhään eilen, vai lieneekö ollut peräti tämän päivän puolella. Meidän pitää vissiin viettää joulu siinä kaapissa...

Olen minä toki joulua valmistellut: kinkku on ostettu ja otettu sulamaan, piparkakutaikina on valmiina jääkaapissa ja kardemumma on jauhettu pullaa varten, niin että hätäkös tässä, valmiissa maailmassa!