Vaikka en ole aikoihin saanut käsityörintamalla aikaan muuta kuin lukuisia aloituksia, ei ole huolta tulevasta, sillä jälkipolvi saa valmistakin aikaan. Ihana kissatyyny tuli Kuopuksen repussa koulusta kotiin tällä viikolla. Se on vielä toistaiseksi Kuopuksen, mutta huutokaupassa sen omistusoikeus siirtyy korkeimman tarjouksen tehneelle. Lähtöhinta oli 5 € ja pienin korotus 20 snt. Huutokauppa jäi kesken, mutta päättynee tänään. Teidän kannaltanne valitettavaa on, että uudet huutajat eivät enää pääse mukaan, joten taisto käydään minun ja puolison välillä. Minun budjettini yläraja on 7,6 €, joten toivon Puolison kolikoiden huvennenn tänään sotilaskodin munkkikahveihin, niin etä voitan kisan. Voin toki lohduttautua sillä, että joka tapauksessa kissatyyny jää kotiimme. Kaikista muista tyyny on hieno paitsi Neiti Parsonista, joka tuhahti sille lievän halveksuvasti. Luultavasti hänen halveksuntansa ei kohdistunut työn laatuun vaan siihen, että tyynyä koristaa nimenomaan kissa eikä esimerkiksi joku nimeltä mainitsematon mallinurasta haaveileva parsonrussellinterrierineito!

1600065.jpg

Kaunis on myöskin taulu, jossa yhdistyvät hienostuneella tavalla tekstiilitaide ja käsityö. Linnun ääriviivat on ommeltu punaisella villalangalla. Huomatkaa tyylikäs värien kontrasti: linnun iloisen kirkkaat värit saavat hehkuunsa oivan lisän siitä, että kehykset ovat tyylikkään tummat. Tämä taulu päätyy makuuhuoneemme seinälle.

1600068.jpg

 

Esittelen samalla myös yhden jokin aika sitten kotona syntyneen pastellitaideteoksen, joka tällä hetkellä koristaa jääkaapin ovea. Lieneekö mallina Lentävä hollantilainen, ainakin laiva liikkuu vauhdikkaasti juurikaan vettä koskettamatta. Huomatkaa pastelliliitujen persoonallinen käyttötapa.

1600070.jpg

Huomenna vielä on mentävä kouluun, mutta sitten alkaa tämän tekstiili- ja kuvataiteilijan kesäloma. Ekaluokkalaisena on ollut mukavaa, mutta ei ole hassumpaa olla syksyllä tokaluokkalainen: saa mennä pyörällä kouluun, mikä on ollut ekaluokkalaisilta kiellettyä!