Eilen havahduin siihen tosiseikkaan, että Kuopuksen kevätjuhla on maanantaina: koulupäivän aikana on juhla kaikille alakoulun oppilaille ja illalla juhlassa ovat mukana vanhemmat, kuudesluokkalaiset, jotka siirtyvät yläkouluun ja esiintymisvuorossa olevat oppilaat. Eihän siinä muuten mitä, mutta juhlaan kelpaavia kenkiä ei ollut vielä hankittu. Puolisolla oli työasioita Lähikaupungissa, joten lähdin Kuopuksen kanssa kenkäostoksille. Juhliin kelpaavat sandaalit ostettiin ja sitten kierreltiin katselemassa mm. puutarhakasveja. Kuopus päätti perustaa pienen yrttimaan, johon hän päätti ostaa japanilaistyylisen savilyhduyn koristeeksi. Yrtit ja lyhty jäivät vielä kauppaan, koska meidän piti kävellä puutarhamyymälästä toisaalle, enkä viitsinyt ruveta kanniskelemaan kasveja ympäriinsä. Päätimme käydä katsastamassa oman kylän puutarhan yrttitarjonnan ensi viikolla, ja jos ei sieltä sopivia löydy, käyn torstain terapiareissulla ostamassa ne, joita tänään katselimme.

Prismassa oli Novitan beigeä Bambua tarjouskorissa eurolla, joten ostin sitä muutaman kerän jotain vielä tietymättömissä olevaa tulevaisuuden tarvetta varten.

Näimme huikean määrän hevosia, kun kävimme kaupunkireissulla hakemassa Minskun pikkusiskon tallilta, jossa hän oli ollut viikon työharjoittelussa näin peruskoulun päätteeksi. Naapuritalon laitumella käyskenteli hieman erikoisemman värisiä ja näköisiä hevosia, olivat kuulemma norjalaisia vuonohevosia.

Ilta on aurinkoinen ja kaunis. Lähden vielä Neiti Parsonin kanssa metsälenkille. Ajattelin julkaista Neidin kuvan, mutta en saanut häneltä kunnon vastausta kysyessäni lupaa kuvan julkaisuun blogissani. Päädyin siis julkaisemaan käsitellyn kuvan. Kuten huomaatte, kuvankäsittely ei ole bravuurilajini; yritin luoda kuvasta utuisen ja vaaleanpunaisen, koska kuvattava on nuori romanttinen neito!

1588079.jpg