Jännityksellä saa keväisin odotella, mitä hankien alta paljastuu. Kyse on ennen muuta siitä, että paksu´n lumikerroksen alla myyrät voivat pantta talvella ranttliksi, ja kevät sitten tuo esiin juhlien jäljet.

Kahtena keväänä olemme joutuneet panemaan norjanangervot nurin tyvestä, koska jokainen varsi oli lumen suojasa kaluttu valkoiseksi muutaman kymmenen senttimetrin matkalta. Kun myyrät hyökkäsivät angervojen kimppuun ensimmäistä kertaa, nautiskelivat he siinä ohessa huomattavia määriä muoviakin. Olimme viritelleet jouluvalot norjanangervopensaisiin adventtina. Lunta tuli kuitenkin niin paljon ennen Nuutin päivää, ettei valoja enää saatu hangesta sovinnolla irti, joten päätettiin, että olkoot pensaissa kevääseen saakka. Myyrät olivat keksineet, että johtojen muovia on mukava nakerrella. Niistä tuli entiset valot, ja opimme, että joulun jälkeen kannattaa kaivaa johdot pois lumen sisältä.

Nyt angervoista näkyy vasta latvoja, joten mahdolliset tyvituhot ovat vielä piilossa. Jos kuoret on kaluttu, täytyy tyytyä viimevuotisten kuvien katseluun kukinta-aikana:

1475078.jpg