Tämänkertainen sijaisuusrupeama on puolivälissä. Viime perjantaina aloittelin olemalla töissä 13 - 22.30 ohjaajan tehtävissä ja tällä viikolla olen tehnyt ihan "omaa" työtäni eli opettanut suomen kieltä. Työpäivät hujahtavat hetkessä, ja on ollut mukava tehdä entisestä urasta poikkeavaa opetustyötä maahanmuuttajien parissa. Oppilaani ovat poikia kaikki; tyttöjä ei ainakaan vielä asu kyseisessä yksikössä lainkaan.

Kovin paljoa hellettä ja aurinkoa ei ole juhannukseksi luvassa, eikä vesisateeltakaan taideta välttyä. Onneksi on katto pään päällä ja saahan sitä vaikka kaivautua vällyjen alle lämmittelemään, jos ei muuten tarkene. Äitiä kaiketi käymme tervehtimässä, mutta muuten ei juhannukseemme sen kummempia kuulu.

Puoliso on jo tämän viikon ollut lomalla, ja Kuopuksen kanssa ovat täällä kotona puuhailleet, kun minä olen ollut töissä. Tänään olivat lähikaupungissa viettämässä Isä ja tytär -päivää, mikä suomennettuna tarkoittaa sitä, että Tytär kävi alennusmyyntejä katselemassa ja Puoliso vahti Nyyttiä ja Kuopusta. Minä hoksasin sitten, että mepä vietimmekin Esikon kanssa Äiti ja poika -päivää, kun työvuoromme sattuivat jotakuinkin yksiin ja päivän aikana nähtiin useampaankin kertaan. Yhdet kahvitkin joimme saman pöydän ääressä.

Jos rannoilla sataa ja tuulee, istukaa pitkään ja hartaasti juhannussaunassa ja haistelkaa vastan tuoretta tuoksua! Jos ei voi istua laiturilla tai pihakeinussa auringon laskua ihailemassa, voi käpertyä sohvan nurkkkaan huopaan kääriytyneenä ja syventyä hyvään kirjaan tai elokuvaan. Joka tapauksessa:

                              Hyvää juhannusta kaikille!