Nyt on sitten kesäaika alkanut. Kaikkia kelloja en eilen siirtänyt kesäaikaan, joten Kuopus olisi saattanut myöhästyä koulusta, jos olisi ollut sinne menossa. Ainakin Tie Avonleaan jäi tänään tallentamatta, koska yritin kyseistä toimenpidettä tunnin liian myöhään. Ja miksi sitten Kuopus ei mennyt kouluun? Samasta syystä, jonka vuoksi minä luuttusin aamuyöllä eteistä. Ei sitä aikoihin ollutkaan luututtu. Kyseessä ei kuitenkaan ollut yöllä itsekseen herännyt odottamaton siivousinnostus, vaan se, ettei Kuopus ehtinyt oksennuksineen vessaan saakka. Hän siis potee mahatautia tänään. Ei hän tosin päivällä enää oksentanut, mutta koulukunnossakaan ei ollut.

Mahatautitoipilas oli myös Lapsukainen, joka tänään vielä vietti sairaslomaa päivähoidosta luonamme. Kävimme etsimässä pajunkissoja, mutta huonolla menestyksellä. Miksi en jo vuosia sitten ole istuttanut muutamaa pajupuskaa tuonne tontin reunaan? Jos nyt keväällä katsastaisin jostain retkiltä puskan, jossa on oikein kauniit kissat ja ottaisin siitä muutaman oksan juurtumaan. Kesällä sitten vain oksat maahan ja kissatarha alkaisi kehkeytyä ihan itsekseen! Pajuhan on innokas juurtumaan vaikkapa hernekeppinä, mutta sattaahan olla, että varta vasten kasvamaan aiottu oksa ei kiusallakaan ala versoja kasvattaa.

Eilen aloitin uuden neuleen. Taas. Luulen, että parin viime vuoden neuleissa aloitukset vastaan lopetukset johdossa ovat aloitukset n. 30 - 20. Tässä kuva puikoilla olevasta paidan alusta. Traktorin pyörät siinä alkavat hahmottua:

Lienee jo korkea aloittaa multatyöt. Samettikukkia aion kylvää ja ehkä jotain muutakin kesäkukkaa. Pistokkaita pitäisi ruukuttaa ja vaihtaa multia ainakin viimevuotisille pelakuille. Niistä yksi kukkii: kukkia on tasan yksi. Ei siis yksi kukinto, vaan yksi ainoa pieni sievä vaaleanpunainen kukka edustaa koko isoa kukintoa. Nuppuja oli muutama enemmän, mutta ne näivettyivät olemattomiin. Pitäisi varmaan kuvata tuokin kevään ihme!

Tiedotusasioita: a) Hakemaani työpaikkaa en saanut. b) Olen ystävystynyt kiloklubin kanssa. Suhteemme on kestänyt kolme viikkoa, ja olen sangen tyytyväinen. Suosittelen muillekin laillani kaventumista kaipaaville. Ei maksa maltaita eikä mansikoita vaan on ilmainen.

Tästä se viikko taas alkaa, kohta on jo perjantai. Tällä viikolla on ohjelmassa askartelua, sillä palmusunnuntai saapuu ja lapset virpovat!