Kuopuksen sukset on otettu esille. Ne olivat säilössä ullakolla, ja Kuopus kapusi itse hakeman ne alas. Ullakolle mennään tikkaita pitkin talon päädystä, ja luukusta pääsee sinne sisälle. Pitkälle lenkille ei suksia vielä tänään viety, mutta pientä lenkkiä pihalla ja tiellä Kuopus kävi hiihtelemässä. Oli turhan tiukka pakkanen pitempään hiihtelyyn, joten odottelemme hieman lauhempaa keliä. Ovatpa nyt sukset kuitenkin valmiina, jos vaikka koulussa jo tällä viikolla hiihdetään.

Huomenna Kuopus aloittaa kevätlukukauden kolmen tunnin koulupäivällä; sen jälkeen onkin loppiainen, joten kyseessä on melko lempeä aloitus joululoman jälkeen. Huomenna pitää kouluun viedä jokin peli; Kuopus ottaa mukaansa joululahjaksi samansa Suomi-Monopolin.

Eilen kävimme Tyttären ja Nyytin kanssa ostoksilla lähikaupungissa. Kuopuksen vaatekokoa ei kovin runsaasti ollut tarjolla, mutta emme toisaalta ihan kaikkia mahdollisia kauppoja käynetkään läpi. Pikkuneiti nukkui melkein koko ajan ja osoitti soveltuvuutensa shoppailuun. Voi isipapan lompakkoa viidentoista vuoden kuluttua!

Kukat ovat selviytyneet tähän saakka yllättävän hyvin talven pimeydestä. Kunhan vielä sinnittelevät kuukauden verran, voikin ruveta aloittamaan multien vaihtoa ja kevätleikkauksia. Verenpisarakin on edelleen elossa; mahtaisiko tapahtua sellainen ihme, että se säilyisi kevääseen asti elossa? Tyttärwn kellarissa talvehtivat pelargoniat kaipaavat katsaelmusta, täytynee tulevalla viikolla käydä niitä kastelemassa. Ehkäpä jonkin niistä voisi siirtää ikkunallekin jo. Viimevuotinen siemenkasvatus onnistui hyvin, mutta näillä näkymin en tänä vuonna laita siemeniä itämään, koska pistokkaita näyttää olevan luvassa tavallista enemmän.

2206120.jpg

Kovin ovat oksat honteloita ja lehdet pieniä; sitä tekee pimeä aika ilman kukkalamppuja. Virkeä terve kasvi kuitenkin, joten eiköhän tästä talvesta selvitä!