Mihin on taas tämäkin viikko hujahtanut? Vasta oli viikonloppu, ja taas on lauantai alullaan! Alkuviikosta Puoliso sairasti rajua flunssaa, joka ei kuitenkaan kestänyt kovin kauan. Lieneekö tuo nyt ihan ohi vieläkään, mutta sänkypotilaana hän ei tarvinnut (=malttanut) olla kuin kaksi päivää. Lapsukainen on ollut minulla hoidossa jonkin verran Minskun viimeistellessä opintojaan, ja Kuopus on alkanut valmistautua vastaanottamaan ensimmäistä koululaisen kesälomaa.

Käsityörintamalla on aika hiljaista. Aloin virkata Lapsukaiselle kesäpipoa, mutta huomaan taitojeni olevan ruosteessa mitä tulee lisäysten osumiseen kohdalleen. Aikoinaan virkkasin lapsilleni kesäpipoja tuon tuostakin, ja silloin pipon muoto syntyi ihan näppituntumalla ja ensi yrittämällä. Nyt on pitänyt purkaa ja keriä! Olisikohan ollut viisainta ottaa valmis ohje esille...

Jonkinmoista kasvimaata olen suunnitellut muutaman vuoden tauon jälkeen. Raparperi ja ruohosipuli sekä kesäkurpitsa edustivat viime kesänä keittiöpuutarhaani. Kukkapenkitkään eivät ole edustavimmillaan, sillä perennat alkavat taas vaatia perusteellisempaa jakamista ja vähentämistä. Uuttakin olen suunnitellut kukkaosastolle, kun vain saisin suunnitelmat toteutettua. Huomenna on torilla perennavaihto, jonne aioin kuskata liiaksi levinneiden kukkieni jakotaimia. Ehkäpä jotain uutta kulkeutuu tännekin päin. Nyt tosin ei oikein ole valmiina paikkoja kovin monelle tulokkaalle. Ainakin tarha-alpia, ukonkelloa, esikkoa ja kuunliljaa vien vaihtoon, ja joutaapa tuolta vähentää myös pionia, vuohenjuurta, iiristä ja verikurjenpolvea. Pisamakello näyttää nousevan aika niukasti, samoin lyhtykoiso on vielä mullan alla.

Narsissit, tulppaanit ja muutamat pikkuliljat kukkivat parhaillaan samoin kuin pikkutalvio, vuohenjuuri, vuorenkilpi, erilaiset esikot, valkovuokko ja hämyvuokko. Viime kesänä saamani keltavuokko ei ole juurikaan levinnyt eikä siinä näytä olevan yhtään kukkaakaan. Lieneekö raukka edes suostuisassa kasvuympäristössä?

1583229.jpg