Tänään on pitkästä aikaa ollut aurinkoinen ja täysin sateeton päivä. Aamu oli todella kylmä; käsiä paleli vielä yhdeksän jälkeenkin, kun lähdin Neiti Parsonin kanssa lenkille. Päivemmällä sitten kuulin, että aamuvarhaisella olivat autojen ikkunat olleet jäässä!

Aurinko toi kuitenkin päivällä esiin enemmän perhosia kuin mitä koko tänä perhosköyhänä kesänä on näkynyt. Ennenkin tosin olen pannut merkille, että alkusyksystä samettikukissa on runsaasti neitoperhosia. Niin oli nytkin. Myös yksi nokkosperhonen oli saman laatikon kukissa, ja myöhemmin siihen ilmestyi myös herukkaperhonen. Nokkosperhosesta sain vain huonon suppusiipisen kuvan, ja herukkaperhonen jäi kokonaan kuvaamatta, koska kamerasta loppui virta.

Muutama vuosi sitten  avoimesta takahuoneen ovesta oli lennähtänyt kynnykselle perhonen, joka oli selvästi kookkaampi kuin nämä tavallisimmat. Kirjallisuudesta sitten sain selville, että kyseessä oli haapaperhonen, jota esiintyy erityisesti näillä seuduilla.

Vaikka aurinko paistoi ihanasti, totesi Kuopus tänään osuvasti kävelyllä ollessamme: " Ei tämä enää ole kesäaurinko vaan ihan syysaurinko." Samaa mieltä olin kanssaan; kesä on ohi tältä vuodelta!

Tässä sitten niitä perhosia:

1875312.jpg

1875314.jpg

Täytyy muistaa kerätä samettikukista siemeniä ensi kevättä varten!