Aamulla menin jumalanpalvelukseen. Saarnaamassa piti ennakkotietojen mukaan olla tansanialaislähtöisen lähetystyöntekijän, mutta jonkin viisumiviivytyksen vuoksi hän ei ollutkaan ehtinyt palata ajoissa Suomeen. Hänen suomalainen vaimonsa luki sitten saarnan, jonka hän olisi muuten tulkannut englannista suomeksi. Ihan hyvä saarna se oli niinkin.

Tänä viikonloppuna olen katsonut kaksi viime vuosisadan alkupuolelle sijoittuvaa elokuvaa: Raja 1918 ( Lauri Törhönen) ja Valo (Kaija Juurikkala).Ensimmäinen oli aika rankka katsottava, mutta kyllä sen halusi loppuun saakka nähdä. Eihän noita aikoja kuvaava elokuva voi oikein julmuuksia sivuuttaakaan, joten melko realistinen se kuitenkin oli.

Valo-elokuvalta odotin ehkä jotenkin vähän enemmän kuin mitä se antoi.Siinä oli varmaan vahvinta ja parasta juoni ja sisältö, mutta jotenkin huitaisten tehty vaikutelma siitä jäi. Kuopus ei oikein jaksanut keskittyä elokuvaan, vaikka sitä yhdessä katsoimmekin.

Eilen oli sen verran poutaa, että Puoliso sai nurmikon ajeltua. Viime yönä sitten satoikin taas rankasti, ja on tuota sadetta riittänyt tällekin päivälle. Illalla oli taas oikein mukavan leppeä sää, kun kävin kävelyttämässä neiti Parsonia.

Löysin hauskan "valokuvamuokkausleikin" Annitannin blogin kautta. Eikö olekin suvussani merkillisen paljon samaa näköä?  :)

"Isä" v. 1950

1889178.jpg

 

"Äiti" v. 1964

1889141.jpg

"Sisko" v. 1992 

1889139.jpg

"Veli" v. 1996

1889181.jpg

"Minä" v. 1996

1889142.jpg

Tämä kuvaleikki löytyy täältä. Minä olen vahvasti likinäköinen, mutta valitettavasti viimeisimpien vuosikymmenten kuvissa ei silmälasiversioita ollut. "Äidille" sentään löytyi silmälasit ja vieläpä lähes samanlaiset, kuin mitä hänellä 1960-luvun alussa oli. Siitä vain muutkin leikkimään!