Tänään oli aivan ihana ulkoilusää. Olin Kuopuksen ja Lapsukaisen kanssa testaamassa joulupukin Lapsukaiselle tuomaa rattikelkkaa. Mukana oli myös nti Parson, joka ei tosin päässyt kelkan kyytiin. Aurinko paistoi ja pakkasta oli runsaat kymmenen astetta. Enempää en pakkasta haluaisikaan, joten kyse oli aivan ensiluokkaisesta talvipäivästä. Mieleeni tuli ensimmäinen talvi tällä paikkakunnalla. Oli lukuvuosi 1986 - 1987, enkä usko koskaan palelleeni niin paljon kuin sinä talvena. Olin sijaisena 80 kilometrin päässä ja jostain syystä sitä talvea ajatellessa tulee aina ensimmäisenä mieleeni se viikkoja ketänyt pakkasjakso, jolloin pakkanen ei tainnut paljoa alle 20 asteen aamuisin laskea, usein pakkasta oli liki 30 astetta. Kuljin töihin linja-autolla, jossa oli aamuisin hyytävän kylmää. Yritin löytää jostain huopatossut, mutta en onnistunut sellaisia samaan. Oli tyytyminen hieman liian isoihin toppakenkiin, joihin mahtui kahdet villasukat. Silti usein aamuisin paleli jalkoja. Sellaista talvea en kaipaa yhtään!

Olen tänään valmistellut ja viimeistellyt useammankin neuleen, joille tuntuisi olevan käyttöä:

Nyytille neuloin hatun jo ennen hänen syntymäänsä. Nyt vasta sain tehtyä nauhat ja muut viimeistelyt. Hattu on hyvää otsaa suojaavaa vauvamallia ja lanka on ihanan pehmeää merinovillaa, jota sain syksyllä SNY:ltäni. Kuvassa on hattua esittelemässä Esikon vauvanukke Elli, joka tuli taloon samoihin aikoihin, kun tytär syntyi:
2199384.jpg

Lapsukaiselle neuloin yhden sukan ennen joulua ja toisen nyt. Lankana on harmaa Isoveli:
2199369.jpg

Nyytille neuloin kahdet lapaset. Vaaleanpunaiset ovat alpakkaa ja tarkoitetut lämmikkeiksi toppakäsineiden alle. Vaalean beiget ovat bambulankaa, oikein pehmeät ja mukavat käsineet esim. sisällä pidettäviksi tai keväällä ulkoillessa. Äitiyspakkauksessakin on kyllä "sisälapaset", mutta ne lienevät pääosin jotain keinokuitua, joka nyppyyntyy hetkessä nuhruiseksi.
2199386.jpg

Menkööt nyt kaikki nämä tämän vuoden tilastoihin, vaikka ainoastaan bambulapaset ovat kokonaan tänä vuonna neulotut. Tänä vuonna valmistuneita kuitenkin kaikki!