Eilen oli Puolison syntymäpäivä. Pitkällisten pähkäilyjen jälkeen hän päätyi siihen, ettei juhli isommasti. Jos Luoja suo, juhlimme yhdessä marraskuussa, jolloin olemme syntymäpäiviemme puolivälissä eli hän on yhtä monta päivää yli viidenkymmenen kuin minä vaille; järjestämme siis yhteisen satavuotisjuhlan.

Eilen suuntasimme Sisaren ja Langon mökille, jossa ohjelmassa oli ennen muuta saunomista. Lupasimme päivänsankarille jo etukäteen, että saunoa saa niin pitkään kuin jaksaa, eikä kukaan hoputa. Meitä oli siellä läsnä kymmenisen henkeä meidän ja Sisaren perheestä. Leppoisissa merkeissä syötiin ja saunottiin ja juotiin kakkukahvit. Sää oli vaihteleva, mutta onneksi ei koko aikaa satanut.

Sankaria myös lahjottiin, vaikkakaan virallista vastaanottoa tai lahjomista ei ohjelmaan sisällytetty. Hän sai mm. päivän teemaan sopivan mukin saunomisen mahdollistajilta:

1708386.jpg Heljä Liukko-Sundströmin Rakas sauna

Minä olin onnistunut löytämään muutaman lehen Puolison syntymävuodelta:

1708379.jpg

Huomenna Puoliso tarjoaa  vielä työkavereille sotkussa täytekakkukahvit (ei siis kuitenkaan munkkikahveja), ja sitten juhlinta onkin tältä erää ohi.

Äsken virittelin puikoille Lapsukaisen neuletakin aloituksen. En olekaan aikoihin neulonut mitään, jossa on ommeltavia saumoja. Toivottavasti tästä ei tule ufo.