Pakkaset ovat tällä erää vain muisto; lumet hupenevat ja vettä sataa. Kuopus vei toiveikkaasti vielä luistimet aamulla kouluun, mutta luistelukentälle ei enää ollut asiaa. Saa nähdä, onko huomenna edes sohjoa potkukelkan jalasten alle!

Viikonloppu meni tavaroita siirrellessä. Meillä on meneillään ilmeisen hidas säilytystilojenlisäysprojekti. Yhdet "kiinteät" kaapit siirrettiin toiseen huoneeseen eli työhuoneeseen makuuhuoneesta. Makuuhuoneeseen asennettiin jo aiemmin liukuovet koko huoneen leveydeltä, ja niiden takana on tulevaisuudessa säilytystilojen lisäksi myös ompelu- ja askartelutilani
. Sinne suunnittelimme työtason ja hylly- ym. systeemit. Puolison oli määrä mennä tänään kokoukseen Helsinkiin ja tullessaan hän olisi tuonut tarpeelliset  osat, mutta muut jo perjantaina saavuttanut tieto kokouksen peruuntumisesta tuli hänelle vasta eilen illalla. Meidän ja liukuovien takana kököttelevien laatikkokasojen on nyt odoteltava vähän pitempään.

 

Etsin ennen joulua monestakin paikasta Spinergy-nimistä  seurapeliä, ja olin jo luopumaisillani toivomasta, kun viimein sellaisen sain. Pelasin sitä eilen Esikon ja Minskun kanssa, ja pidimme pelistä kaikki. Peli perustuu lähinnä sanoihin ja kirjoittamiseen, ja kokonaisuudessaan peli on hauska.

 

Eilen aamulla nukuin melkeinpä pommiin,  mutta ehdin kuitenkin jumalanpalvelukseen alkuvirren ensitahtien aikana. Kirkkomatka on onneksi sangen lyhyt, olisikohan noin 300 metriä.

 

Iltapäivällä leivoin tavallista ja terveellisempää pullaa. Olin varannut hiivaa litran pullataikinaan, mutta huomasin, että vehnäjauhoja olikin vain kilo jäljellä. Tein siis normaalin puolen litran taikinan ja ”terveellisemmän” puolen litran taikinan kauraleseillä höystetyistä hiivaleipäjauhoista. Jälkimmäisen taikinan osasta tein rinkeleitä, ja Kuopus kyllä syö niitä yhtä mielellään kuin tavallistakin pullaa.

 

Viime viikolla lähetin yhden työhakemuksen ja tänään on toisen vuoro.  Tämä jälkimmäinen hakemus hautuu vielä, sillä hakemuksen muotoilua ja sisältöä pitää vielä pohtia. Kyseessä on näet työpaikka, johon pomoakin ollaan vasta valitsemassa ja tästä pomosta ja hänen visioistaan riippuvat sitten kovasti muiden työntekijöiden työnkuvat, työajat jne. Kaikki työajat eivät minulle käy, koska olen julkisten liikennevälineiden varassa, ja niiden kulku täällä maalla ei ole yhtä runsasta kuin kaupungeissa.

 

Nyytin kastepäivä on päätetty: hänen kastetaan äitinsä 21-vuotispäivänä. Tytär alkaa tehdä töitä hissukseen tällä viikolla. Huonoja puolia yrittäjyydessä on esim. äitiys tai sairaslomia ajatellen, mutta hyvänä puolena  kampaajayrittäjän työssä on se, että työtä voi tehdä (lapsenhoidon järjestyessä isän ja isovanhempien avulla) hyvinkin osa-aikaisesti ja lapsentahtisesti niin, että ainakin vuokrat. lainat ja verot tulevat hoidetuiksi. Tärkeää on tietysti sekin, että yritys ei ole kovin kaukana kotoa.

 

Radiossa joku nainen laulaa että ”pimeys päiviä piilottaa”. Niin tekee. Kello ei ole neljääkään ja kovin on pimeää, eikä keskipäivälläkään voinut valoisuudella kehua. Taivas on paksun pilvipeitteen kattama, joten mistäpä sitä valoa paljoakaan riittäisi! Huomenna on Nuutin päivä. Hyvä Tuomas joulun tuo, paha Nuutti pois sen vie. Joulukuusi kukoistaa ja voi hyvin,  mutta taitaa kuitenkin Nuutti sen siirtää pihalle. Sähkökyntteliköt jo sammutin, ja huomenna nykäisen pihan jouluvalojen töpselin seinästä.  Kevättä kohti mennään hitaasti mutta varmasti!